Welkom op de projectpagina van de renovatie van Atletiekbaan AV de Sprinter! Op deze pagina volgt u de bouw van de nieuwe atletiekbaan voor AV de Sprinter uitgevoerd door Sallandse United. Sallandse United is de teamspeler in de aanleg van iedere sportaccommodatie en onderdeel van Sallandse Wegenbouw. Meer weten over ons bedrijf? Klik op ons logo linksboven en bekijk onze website.

Livestream

De werkzaamheden

In samenwerking met PLANN ingenieurs en de gemeente Meppel vormt Sallandse United een bouwteam om de atletiekbaan van AV de Sprinter te renoveren. De kunststof toplaag van de huidige atletiekbaan wordt verwijderd en er wordt een nieuwe kunststof toplaag gerealiseerd. De huidige laag is een zogenaamde spraycourt, een rubberen laag met een waterdoorlatend coatings-systeem, bestaande uit polyurethaan met fijn epdm-granulaat. De nieuwe toplaag wordt een zogenaamde sandwich constructie. Zoals de naam al doet vermoeden, is het sandwich-systeem opgebouwd uit meerdere lagen. Het naadloze oppervlak van dit type atletiekbaan bestaat uit het schokabsorberende rubbergranulaat met een dikte van 10mm. Hier bovenop wordt een 3 mm polyurethaan volkunststof toplaag aangebracht, deze is waterondoorlatend. Deze is afgestrooid met EPDM-granulaat. Dit zorgt voor een groot gebruikscomfort en topprestaties!

Bereikbaarheid

Tijdens onze werkzaamheden is het sportcomplex altijd bereikbaar. Vanzelfsprekend is de atletiekbaan tijdens werkzaamheden niet beschikbaar. Op onderstaande afbeelding is de bereikbaarheid op het sportpark inzichtelijk gemaakt.

Circulaire atletiekbaan

Duurzaamheid staat bij dit project hoog in het vaandel. Wij hergebruiken 100 procent van de toplaag van de atletiekbaan op dezelfde locatie. Hoe we dat doen? De oude toplaag wordt afgehaald, op locatie gerecycled tot nieuwe bouwstof en vervolgens meteen weer in de nieuwe toplaag verwerkt. Deze aanpak is uniek en 100% circulair. Onze partner GCC is hierin gespecialiseerd en zet een speciale mobiele machine in op dit project. Aan de ene kant van de machine gaat het rubber van de oude toplaag erin, en aan de andere kant komt het er als bouwstof uit. Aan die bouwstof voegen we een bepaald percentage polyurethaan toe, dat iets afwijkt van het normale percentage. Met die combinatie bouwen we de nieuwe toplaag weer op. Ook wordt alle vrijkomende grond uit het middenterrein gebruikt om naast de atletiekbaan een singeltrack te realiseren.

Deze atletiekbaan krijgt een materialenpaspoort in het kader van circulariteit. Met een materialenpaspoort maken we inzichtelijk welke materialen verwerkt worden in dit project. Dit maakt het hergebruiken en terugwinnen van afgeschreven materialen bij een volgende renovatie eenvoudiger.

CO2 compensatie

Sallandse United compenseert CO2 uitstoot door dit project een boom te schenken: de Urgency Tree. Bij de Urgency Tree wordt een bordje geplaatst met daarop de naam van de boom en een kleine uitleg over onze bijdrage aan het klimaatprobleem. Op deze wijze compenseren wij onze CO2-uitstoot (20 kilo CO2 per jaar) en dragen wij bij aan bewustwording van klimaatverandering

Planning

De werkzaamheden starten op 30 mei en zullen op 31 juli gereed zijn. Wilt u weten welke werkzaamheden wij precies uitvoeren en wanneer wij welke werkzaamheden uitvoeren? Bekijk hier de gehele projectplanning.

Contactpersoon

Vragen over de werkzaamheden? Of wilt u graag iets aankaarten?

U kunt contact opnemen met onze omgevingsmanager Sarah Ririhena.
E-mail: s.ririhena@sallandsewegenbouw of info@sallandseunited.com
Telefoon: 06-52034049

 

Foto’s

Start werkzaamheden, verwijdering toplaag 19 april.

Artikel Meppeler Courant, Bart Volkers op de atletiekbaan (lees het artikel hier).