Een voetbaltournooi voor dak- en thuislozen van over de hele wereld. Op zaterdagochtend 12 september opent Zijne Majesteit de Koning de Homeless World Cup 2015.

  • Divisie
  • Datum27 september 2015
Terug naar nieuws overzicht
https://www.youtube.com/watch?v=rZTBubEXo8M

In september vindt een multicultureel voetbalfestijn plaats op het Museumplein in Amsterdam; de Homeless World Cup 2015. Een voetbaltournooi voor dak- en thuislozen van over de hele wereld. Op zaterdagochtend 12 september opent Zijne Majesteit de Koning de Homeless World Cup 2015.  In totaal zullen 64 teams hun land vertegenwoordigen. Sallandse United gaat voor ACT Global de kunstgrasboardingvelden aanleggen voor deze spelen.

De deelnemers hebben te maken met uiteenlopende situaties, waaronder dak- en thuisloosheid, verslaving, psychosociale stoornissen of ernstige gedrags- of financiële problemen. Straatvoetbal is voor velen niet alleen een uitlaatklep, maar ook een middel om hun leven op de rit te krijgen. Het helpt hen vriendschappen sluiten en maakt fit, zowel mentaal als fysiek. Daarbij worden kwaliteiten en vaardigheden opgedaan om weer volledig mee te kunnen doen in de samenleving.  Het toernooi wordt elk jaar gehouden op een bijzondere locatie. Eerdere edities vonden plaats naast de Eifeltoren in Parijs en op Copacabana Beach in Rio de Janeiro. Het decor voor de dertiende editie van de Homeless World Cup is een speciaal voor deze gelegenheid gebouwd straatvoetbalstadion voor het Rijksmuseum. De Homeless World Cup vindt plaats van 12 tot 19 september 2015.