Sallandse United heeft in het najaar van 2017 een nieuw kunstgras voetbalveld voor SVV Rhade te Duitsland. Met het nieuwe veld kan de club weer jaren vooruit op een hoogwaardige kunstgrasmat.

  • LocatieRhade
  • Jaar2017
  • OpdrachtgeverEuropa Garten
Terug naar overzicht

Eind 2017 heeft Sallandse United GmbH in samenwerking met de firma Europagarten-Risthaus zijn eerste kunstgrasveld in Duitsland gerealiseerd. Op 30 kilometer van de Nederlandse grens heeft SVV Rhade 1925 e.V. gekozen voor een hoogwaardig product van ACT Global, de Extreme Turf DX 60.
Als eerste stap in het grondwerk is de bestaande gravel ’tennendeck’ van het veld gehaald en in een wal geplaatst. Daarna is de bestaande fundering ‘Tragschicht ohne Bindemittel’ losgemaakte opnieuw geprofileerd en verdicht. Hierop is vervolgens een neiuwe laag materiaal “Nivellierschicht ohne Bindemittel’ op aangebracht, dit alles conform de duitse DIN normering. Waarna de kunstgrasmat is ge├»nstalleerd welke gevuld is met instrooizand en SBR rubber. Het gehele veld is gekeurd conform de normen van de FIFA. Tot slot is er rondom het veld een nieuw tegelpad aangebracht en is het veld voorzien van nieuw inrichtingsmateriaal zoals: dug-outs, doelen en cornervlaggen.