vanwege de behoefte van de vereniging om het veld snel weer in gebruik te nemen zijn alle werkzaamheden binnen een periode van 2 weken uitgevoerd.

  • LocatieApeldoorn
  • Jaar2017
  • OpdrachtgeverA.S.V. Apeldoornse Boys
Terug naar overzicht

Eind 2016 is er door A.S.V. Apeldoornse Boys een aanbesteding uitgeschreven voor de renovatie van een kunstgrasveld voor Apeldoornse Boys. Vanwege de toen gaande discussie rondom SBR rubbergranulaat heeft de opdrachtgever ervoor gekozen om SBR uit te sluiten in de aanbesteding. Hierop heeft de Sallandse United met een constructie van 45 mm op shockpad voorzien van TPE de aanbesteding gewonnen.  Naar aanleiding van de conclusies van het RIVM in december 2016 en het beschikbare budget binnen de gemeente heeft de gemeenteraad in maart 2017 besloten om een 60 mm constructie gevuld met zand en rubber toe te passen.
De bestaande kunstgrasmat is opgenomen en afgevoerd voor recycling. De bestaande sporttechnische laag is gehandhaafd en opnieuw geprofileerd. Hierop is een ACT Global DX 60 kunstgrasmat aangebracht, deze is ingestrooid met zand en rubbergranulaat. Vanwege de behoefte van de vereniging om het veld snel weer in gebruik te nemen zijn alle werkzaamheden binnen een periode van 2 weken uitgevoerd.
Om de levensduur van de kunstgrasmat te verlengen is goed onderhoud van essentieel belang. De Sallandse United heeft na oplevering diverse onderhoudsmiddelen ter beschikking gesteld aan de club, daarnaast heeft de onderhoudsexpert in het eerste half jaar na oplevering de onderhoudsploeg intensief begeleid om het onderhoud zo goed mogelijk uit te voeren.  En blijft de Sallandse United verantwoordelijk voor het specialistisch onderhoud gedurende 8 jaar.