De kunstgrasmat is de Stemgrass 60-16 van CCGras welke is gevuld met instrooizand en kurk. Gezien de politieke discussies is er tijdens het project besloten om van SRB rubber naar kurk te wisselen.

  • LocatieLeeuwarden
  • Jaar2017
  • OpdrachtgeverGemeente Leeuwarden
Terug naar overzicht

In opdracht van de gemeente Leeuwarden heeft Sallandse United een 3 tal nieuwe kunstgras voetbalvelden aangelegd. Daarnaast is er een pupillenveld gerenoveerd. De werkzaamheden vonden plaats op twee verschillende locaties in Leeuwarden namelijk bij LAC Frisia en Blauw-Wit ’34.
De velden zijn ontgraven en opnieuw gevuld met speciaal onderbauwdrainzand. Hierin zijn ook diverse drains aangelegd die voor een goede afwatering zorgen. Op dit zandbed is een E-bodemas aangebracht waarna het kunstgras is geïnstalleerd. De kunstgrasmat is de Stemgrass 60-16 van CCGras welke is gevuld met instrooizand en kurk. Gezien de politieke discussies is er tijdens het project besloten om van SRB rubber naar kurk te wisselen. Hiervoor is een Stemgrass systeem met kurk ontwikkeld en FIFA goedgekeurd. Naast het aanleggen van de kunstgrasvelden heeft Sallandse United ook gezorgd voor de afwerking rondom het veld. So is zijn er nieuwe hekwerken geplaatst en zijn nieuwe verlichting installaties aangebracht. Sallandse United zal komende jaren ook het specialistisch onderhoud voor deze velden verrichten voor de gemeente.