Sallandse United vervangt kunstgrasveld bij A.V. & C.V. Robur et Velocitas 1882. Voor het nieuwe veld is er Brockfill toegepast, een 100% biologisch infill-materiaal gemaakt van hout.

  • LocatieApeldoorn
  • Jaar2023
  • OpdrachtgeverA.V. & C.V. Robur et Velocitas 1882
Terug naar overzicht

In de winterstop van 2022-2023 heeft Sallandse United in opdracht van voetbalclub A.V. & C.V. Robur et Velocitas 1882 hun 2e kunstgrasveld vervangen. Naast een voetbalveld is er op dit veld ook belijning voor 2 handbalvelden aanwezig. Vanwege de wens om de huidige zand-lava sporttechnische laag te behouden is er een plaatwerkende shockpad toegepast, om aan de eisen van de KNVB te kunnen voldoen.
Voor het nieuwe kunstgras is er gekozen voor de Wave XL van Condor Grass, waarbij gekozen is voor BrockFill, een infill-materiaal gemaakt van hout. Een duurzaam, koel en betaalbaar infill materiaal met de beste resultaten en prestaties. In Nederland is dit het 2e project waar deze infill succesvol wordt is toegepast. Het nieuwe veld is daarnaast voorzien van nieuwe doelen en hoekvlaggen. Alles is gekeurd conform de normen van de NOC*NSF en KNVB. En hiermee kan voetbalclub A.V. & C.V. Robur et Velocitas 1882 weer jaren vooruit.