In opdracht van Stichting Sportbelangen Wierden heeft Sallandse United het project “Renovatie kunstgras korfbalveld” uitgevoerd. Om de overlast voor de vereniging zo beperkt mogelijk te houden zijn de werkzaamheden in- en rond de bouwvakvakantie uitgevoerd.

  • LocatieWierden
  • Jaar2020
  • OpdrachtgeverStichting Sportbelangen Wierden
Terug naar overzicht

Na een korte voorbereidingsperiode zijn we eind Juni 2020 met de uitvoering gestart. De oude kunstgrasmat die na jaren trouwe dienst aan vervanging toe was, werd binnen no-time uitgeklopt, opgeladen en afgevoerd. Het oude instrooizand is elders hergebruikt. Dit is een mooi voorbeeld van circulair werken, door het hergebruiken van vrijkomende materialen. Nadat de kunstgrasmat eenmaal was verwijderd konden we verder met het opwaarderen (lees: loswoelen, verdichten en profileren) van de onderliggende sporttechnische laag, bestaande uit een mengsel van lava / rubber. Na inspectie en goedkeuring van deze constructie door Kiwa ISA is gestart met de aanleg van het nieuwe kunstgras.

In de nieuwe situatie zijn drie kunstgrasvelden van 40 x 20 meter aangelegd, bestaande uit 1 hoofdveld en 2 bijvelden. De kunstgrasconstructie kenmerkt zicht door de naam Sallandse United SF 24. De bijvelden zijn naast de standaard belijning nog eens extra voorzien van blauwe jeugdbelijning, op het oude kunstgras waren dit slecht 2 speelvelden van 60 x 30 meter.  Door deze renovatie heeft Blauw Zwart nu de beschikking over een extra speelveld gekregen. Naast het vervangen van kunstgras zijn er 2 nieuwe dug-outs geplaatst, is het bestaande hekwerk verlaagt, 1 extra spelerspoort aangebracht en het straatwerk rondom hersteld.

Op zaterdag 22 augustus 2020 heeft de officiële opening plaatsgevonden en is het speelveld in gebruik genomen. Deze korfbalvereniging kan weer jaren vooruit met een vernieuwde kunstgrasmat op een prachtige accommodatie.

Sallandse United SF 24 vervangt oude kunstgrasmat, die echt aan vervanging toe was.