Op sportpark Groot Sypel in Harderwijk heeft Sallandse United in meerdere fases een grote herinrichting van het park gerealiseerd waarbij omgevingsmanagement een belangrijke factor was. In totaal 3 hockeyvelden voor MHC de Mezen, een voetbalveld voor Zwart-Wit en 8 jeu de boules banen bij “harderwieker Bieleggers ‘84”.

  • LocatieHarderwijk
  • Jaar2017 - 2018
  • OpdrachtgeverGemeente Harderwijk
Terug naar overzicht

Sportpark Groot Sypel heeft een flinke upgrade gehad. De gemeente Harderwijk had de wens om het gebied rondom het sportpark levendiger te maken en de clubs de ruimte te geven om te groeien. De gemeente schreef een EMVI aanbesteding uit die Sallandse United heeft gewonnen door een goed Plan van Aanpak te schrijven. Sallandse United wist zich te onderscheiden op het meerjarig onderhoud van de velden. Ook is er gekozen om onze omgevingsmanager in te zetten door de omvang van het project en de vele betrokken partijen. Afstemming op het sportpark was een speerpunt tijdens dit project.

In de zomer van 2017 is Sallandse United gestart met de werkzaamheden. In totaal zijn er 2 kunstgras hockeyvelden aangelegd en is er een natuurgras voetbalveld vervangen door een kunstgrasveld. Voor de hockey is er 1 waterveld voorzien van een nieuwe beregeningsinstallatie inclusief pop-up sproeiers geïnstalleerd. Naast het waterveld is er een zand ingestrooid hockeyveld aangelegd. Het voetbalveld is een 45mm systeem, ingevuld met EPDM infill. Tijdens de werkzaamheden zijn er door onze omgevingsmanager verschillende bijeenkomsten georganiseerd waarbij betrokkenen interactief werden voorgelicht over de plannen. Naast de 3 gerealiseerde sportvelden heeft Sallandse United het gehele sportpark in 2017 voorzien van nieuwe hekwerken en verhardingen.

In 2018 heeft Sallandse United ook fase 2 van het sportpark mogen uitvoeren in een bouwteam. Een blijk van tevredenheid vanuit alle partijen voor de goede samenwerking. In deze fase zijn er 8 jeu de boules banen van 15 bij 15 meter gerealiseerd bij “harderwieker Bieleggers ‘84” met verschillende toplagen inclusief verharding rondom en een blokhut. Bij MHC de Mezen is een tweede waterhockey veld van CCGrass gerealiseerd. Deze hockeymat heeft een uniek hoge dichtheid waardoor er minder water benodigd is en de balrol in elke richting ideaal is. Ook is zowel als bij de hockey alsook bij jeu de boules ledverlichting geïnstalleerd. Door verschillende verenigingen te voorzien van kunstgras sportvelden kunnen zij weer jarenlang vooruit en zijn ze toekomst-proof.

Sarah Ririhena

Sallandse United
Door persoonlijk contact te hebben met de verenigingen op het sportpark verliep de afstemming op dit project erg soepel. Uiteindelijk is iedereen tevreden met de gebouwde sportfaciliteiten!