Sallandse United zet vanaf nu alleen maar natuurlijk bestrijdingsmiddelen in op sportvelden. Zo elimineren we nadelen voor planten, vissen, insecten en overige dieren terwijl het resultaat een algenvrij veld is.

  • Divisie
  • Datum01 september 2018
Terug naar nieuws overzicht

Algen en mos zijn een veelvoorkomend probleem op kunstgras sportvelden. In het onderhoud van de velden worden deze vaak bestreden met chemische middelen, met directe nadelige invloed op het grond- en oppervlaktewater en alles wat daarin leeft. Sallandse United is een samenwerking met Algavelan gestart in de bestrijding van algen op onze sportvelden. Algavelan levert een 100% natuurlijk product – MO5 Sport – dat algen bestrijd zonder nadelige gevolgen voor het milieu.

MO5 Sport bestaat uit vijf groepen micro-organismen. We praten dus gewoon over biologie, levende materie. De microorganismen zorgen ervoor dat algen en ander verkleefd organisch materiaal versneld worden afgebroken tot wateroplosbare deeltjes. Daarnaast zorgen zij voor een omgeving waarin algen zich niet prettig voelen en dus geen overlast meer geven. Uiteindelijk heb je dan geen groene smurrie, plasvorming en gladheid meer.

Sallandse United zet vanaf nu alleen maar natuurlijk bestrijdingsmiddelen in op sportvelden. Zo elimineren we nadelen voor planten, vissen, insecten en overige dieren terwijl het resultaat een algenvrij veld is. Zo creëren we het beste resultaat met maximale milieuwinst.

Algen bestrijding